Ağaçören Atatürk İlköğretim Okulu Minikler Yıldız Kızlar Voleybol Takımı 10-14 Şubat tarihleri arasında Adana-Seyhan’ da ki İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonunda maçlarını yapacaklardır.
Milli Eğitim Bakanlığı’ nın her yıl uygulamaya koyduğu ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin 2009- 2010 Eğitim ve Öğretim yılında düzenlemiş olduğu spor karşılaşmaları kapsamında takımımız, daha önceden de bilindiği gibi Aksaray’ da ki 5 maçını da 2-0 lık galibiyetlerle kazanarak İl Şampiyonu olmuşlardı. Aksaray Şampiyonu olarak Türkiye Bölgelerarası Şampiyonaya katılma hakkı elde ettiler.
Maç fikstürü; sporcu kafilesi maç günlerinden bir gün önce (9 Şubatta) giderek, tüm takımların temsilcileri ile bir araya gelerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinin organizesi ile belirlenecektir.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da takımımıza destek veren başta Ağaçören Kaymakamı Sayın Mutlu Almalı Beyefendiye, Belediye Başkanı Sayın Fırat Salman’ Ağaçören halkı adına teşekkürler ediyoruz. Özellikle de Kaymakamımızın öğrencilere destek vermesinin, eğitime önemli derecede sahip çıkmasının bir göstergesi olmaktadır. Eğitime verilen destek adına sevincimizi yineliyoruz.
Sporcu kafilesinde her zaman olduğu gibi Okul Müdürü Osman Görkem, Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Öğredik, Şoför, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı minibüs ve sporcu öğrenciler.
Kafile Adana DSİ ( Devlet Şu İşleri) Misafirhanesinde kalacaktır.
Not: Adana’ da ki Ağaçören’ liler ve gönül verenler (sevenler) takıma desteklernizi bekliyoruz. Maç resimleri ve yorumlarınızı, her maç sonunda bekliyoruz.
Maç saatleri 9 Şubat akşamı buradan, özellikle Adana’ dan takımı desteklemek için gelenler için belirlenecektir.
Takımımızı ve diğer okul takımlarımızı buralara getiren ve tüm emeği geçenleri bir kez daha kutluyoruz.
Maç fiküstür'ü: 02.10.2010 Çarşamba Saat 12.00 Antalya ilköğretim okulu-- Ağaçören Atatürk ilköğretim okulu .
02.11.2010 perşembe saat 10:00 Mersin ilköğretim okulu ---Ağaçören Atatürk ilköğretim okulu
Not: Aynı gurpta mücadele eden takımın biri grup maçlarından çekilmiştir..
Dörtlü gurupta mücadele edeceğiz. İlk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacaklar. Üst tura çıkan takımlar açısından maçlar devam edecek.
Gelişmelerden bilgi aktrmaya devam edeceğiz.
Adana' dan maçları seyretmeye gelen kardeşlerimizden ricamız. Maçlarla ilgili resim ve haberleri bekliyoruz. Haber olarak bekliyoruz.
-------------------------------------------------------------------------
Osman Müdürümüzden alınan bilgiye göre, Takımımız Antalya Merkez takımına 2-0 yenildi. Takımımız rakibimizden daha iyi idi ancak psikolojik sorunu atlatamamaktan dolayı çok kötü şekilde yenildi. Bizim daha üstün idik. Ancak biçim çocuklarımızın küçük yerde yetişmesinden kaynaklanıyor. Büyük yere gelince de afallamaları bi türlü geçmiyor. Bizim takımın yetiştiği yeri herkes iyi biliyor. Antalya Merkez takımının nasıl ve nedre yetiştiğini ve maddi durumunu karşılaştırmak bile mümkün değil.
Yarin ise Rakip Mersin. Mersin' i yenersek, bir üst tura çıkabileceğiz. Üst turtada kazanan takım finale çıkacak, kaybeden üçüncülük -dördüncülük maçı yapacak.
Biz de diyoruz ki! Yetişme zorluğunu da göz önünde bulundurursak, Aksaray Şampiyonu Ünvanı ile; Adana' da Aksaray'ı temsil etmek bile tarife sığmaz bi güzellik.
Keşke hepimiz idrakine varabilsek. Bu çocuklarımızın bulunduğu konum, okulumuzun çapına göre bu başarı, okulun ve yöremizin çapından çok yukarıda bir görüntü. Sporcu öğrencilerimizin ve ailelerin ve yöre olarak ilerleyen zamanlarda bu sosyal başarılar, olumlu olarak hem öğrenciye hem aileye hem de çevreye yansıyacaktır.
Bu yönü ile bu görüntülere adeta millatır dense, abartmış olunmaz. Çünkü beklentiler ancak eğitimin içinden geçerek olmaktadır. Bunu sağır sultan bile görmeye çalışıyor artık.
Bizlere böylesine güzellikleri gösteren ve yaşatan öğretmenlerimeze teşekkürler ediyoruz.
--------------------------------------------------------------------
11.02.2010 günü saat 10.00 da Mersin ile yapılan maçı çok az bi sayı farkı ile elimizden kaçırdık. Yukarıda da anlattığımız gibi takım 9-0 önde götürdüğü seti vererek yenilgimiz geldi. Sebep gösterilemez. Ama farklı ortamı göremeyiş ve ama farklı ve özelliklede maddi imkanları çok geniş takımlarla, şampiyonlarla karşılaşmanın, bizim çocuklarımız üzerinde olumsuz etkisini sürdürdüğünü gördük.Bizim çocuklarımızın çalıştığı yeri buradan defalarca resimledik. Hiç kimse orayı göremedi. Halbuki yenildiğimiz her iki takımdan da oyuncu ve oyun olarak üstündük. Ama başarı galip gelenindir. Onlar Şampiyon olarak Aksarayı ve Ağaçören' i temsil ettiler. Kıt kanaat ta olsa destek verenlere Ağaçören halkı adına teşekkür ediyoruz. Ağaçören Atatürk İlköğretim Okuluna Müdürüne Sporcuları hazırlayan öğretmenimize ve sporcularımıza saygı duyuyoruz
Yer imleri